Viikkosukellus Tampereella

21.8.2013

Seuran viikkosukellus järjestetään poikkeuksellisesti keskiviikko-iltana 21.8. kello 18.15 alkaen. Paikkana on Tampereen Näsijärvi ja Naistenlahden "Hylkypuisto".

Kohde sijaitsee Naistenlahden pienvenesatamassa, osoite Poijukatu 2 (Merimarina-liikkeen ohi ja kevytväylää satama-alueen perälle kerrostalojen edessä olevalle pienelle aukiolle, kivinen aallonmurtaja vasemmalla puolella).

Veteen meno tapahtuu sataman aallonmurtajan eteläpuolelta, ja pintautuminen murtajan vastakkaiselta puolelta, jossa on laituri ja tikkaat.  Sukellus tapahtuu aallonmurtaja kiertäen. Murtajan eteläpuolelle on uponnut vieri viereen useita veneitä, mm. puinen purjevene, sekä hienoja vanhoja keskimoottoriveneitä. Kohteessa voi bongata myös runsaasti rapuja.

Sukellus järjestetään osallistujien määrän mukaan siten, että sukelluksen johtaa paikan entuudestaan tunteva sukeltaja. Yhdessä ryhmässä voi olla sukelluksen johtajan lisäksi max. 3 sukeltajaa. Aallonmurtajan rauhallinen kiertäminen kestää 40-50 minuuttia. Kohteen maksimisyvyys on noin 12 metriä. Vesi on erittäin tummaa (ts. pintavalo häviää jo noin 5 metrissä), eli mukana on ehdottomasti oltava lamppu! Tarvittaessa lamppuja voidaan järjestää lainaksi (ilmoita etukäteen, jos tarvitset).

Kohteen viereen pääsee autolla, joskin alueella on pysäköintirajoituksia (seura ei vastaa mahdollisista pysäköintivirhemaksuista). Kimppakyytejä kannattaakin tämän vuoksi suosia.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Teemu Virtaselle, p. 045 145 0415, teemu.virtanen@riusuk.net. Ilmoittautua voi myös Facebook-tapahtumaan https://www.facebook.com/events/229255287228764/.