Onkalo- ja kaivossukeltamisen kurssikokonaisuus

29.9.2018 klo 09:00

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää jäsenilleen syksyllä/syystalvella 2018 kurssikokonaisuuden, joka perehdyttää ns. overhead-ympäristössä sukeltamiseen. Kurssikokonaisuuden pitää Black Duck Diving, jonka puolesta vastuukouluttajana toimii Jani Santala.

Kurssikokonaisuuden sisältö
Onkalosukeltamisen peruskurssi (TDI Cavern) järjestetään Kaatialan louhoksessa Kuortaneella RiUSukin syysleirin yhteydessä la–su 29.–30.9.2018 ja kaivossukeltamisen peruskurssi (TDI Minediver 1) Pieksämäellä Montolan kaivoksessa la–su 8.–9.12.2018.
Cavern-kurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle sukeltajalle taidot onkalosukeltamiseen päivänvaloalueella ja Minediver-kurssi ns. mainline-sukeltamiseen kaivoskäytävissä ilman monimutkaista navigointia. 

Pääsyvaatimukset ja varustus
Cavern-kurssin pääsyvaatimuksena on 15 vuoden ikä (alle 18-vuotiaat vain huoltajan kirjallisella luvalla), P1/OWD-sukellusluokitus ja 25 kirjattua sukellusta. Käytännössä suosituksena on P2, koska Kaatialassa sukellukset on paras tehdä 20–30 metrin syvyysalueella. Nosteenhallinnan ja trimmin tulee olla myös kunnossa. 
Minediver-kurssin kortitusvaatimuksina ovat lisäksi hyväksytysti suoritettu Cavern-kurssi sekä 18 vuoden ikä.
Varustuksena tulee olla kahdennetut laitteet ja kuivapuku.

Hinnat
Pelkän Cavern-kurssin hinta RiUSukin jäsenelle on 400 € (normaalisti 450€). Molemmat kurssit yhdessä suoritettuina maksavat seuran jäsenelle yhteensä 550 € (normaalisti 650€). 
Hinnat sisältävät kurssimateriaalin, kouluttajan matkakulut ja kortituksen. Hinnat eivät sisällä majoituksia, kaasutäyttöjä eivätkä oppilaiden matkakuluja. Minediver-osuuden yhteydessä maksetaan Montolan Kaivossukeltajat ry:n hinnaston mukaiset sukellustapahtumaan osallistumismaksut (koulutustapahtumassa 15€/päivä). 

Vähimmäis- ja enimmäisosallistujamäärät
Kurssille on jo ilmoittautunut sitovasti vähimmäismäärä osallistujia, joten kurssin toteutuminen on varmistunut. Enimmäisosallistujamäärä on 6 oppilasta.

Ilmoittautumiset ja maksuehdot
Sitovat ilmoittautumiset molemmille kursseille viimeistään 31.7.2018 mennessä sähköpostitse Teemu Virtaselle. Heti kun kurssille on ilmoittautunut vähintään 3 oppilasta, laskuttaa Black Duck Diving oppilaalta 100 € varausmaksun. 
Varausmaksua ei palauteta peruutustilanteessa, mutta se voidaan hyvittää muun Black Duckin järjestämän kurssin yhteydessä.