Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Hallituksen kokous 4-2021

Tiivistelmä hallituksen kokouksen pöytäkirjasta.

Kokousaika: 15.4.2021 klo 18.02–19.44
Kokouspaikka: Skypellä

Paikalla: Vili Mononen (pj.), Emmi Salento (seuran siht.), Tuomo Palevaara, Kristian Nurmi ja Teemu Virtanen (kokouksen sihteeri). Lisäksi läsnä kohdissa 1–3 Tuula Honkala (Tähtiseurayhdyshenkilö).

Poissa: Oskari Vahala (varapj.).

1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Vili avasi kokouksen kello 18.02. Todettiin, että hallituksen ulkopuolinen seuran Tähtiseurayhdyshenkilö Tuula Honkala on pyytänyt päästä mukaan hallituksen kokoukseen.

2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen ja edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen sihteerinä toimi Teemu.
Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja.

3. Tähtiseura-auditointi

Tähtiseurayhdyshenkilö Tuula esitteli suunnitelman nuorten ja aikuisten Tähtiseura-auditoinneista, jotka on määrä tehdä vertaisauditointeina toisten seurojen kanssa. Aikatauluna on kuluvan vuoden loka-marraskuu. Auditoinnit on tehtävä viimeistään maaliskuussa 2022.

Tuula on keskustellut vastikään aiheesta Liiton nuorisovastaavan kanssa. Uutta intoa ja tekemistä saataisiin sillä, että mukaan otettaisiin joku ulkopuolinen sparraamaan. Nyt seurassa on alle 30 norppaa (aiemmin ollut 60), eli korona-aika on rokottanut rajusti ryhmien osallistujamääriä. Auditointiin tarvitaan myös selkeät kehittämiskohteet, eli tulisi muodostaa kehittämistiimi, jossa on mukana seuran ohjaajia ja hallituksen jäsen. Myös kilpaurheilu (uppopallo) pitäisi saada mukaan.

Ulkopuolinen sparraaja voisi tulla esim. alueellisesta liikuntajärjestöstä tai Liiton kautta.

Olympiakomitea järjestää seuraavat Tähtiseuran tukiklinikat Zoomissa 20.5. ja 17.6. Tuula ja Tuomo osallistuvat.

Päätettiin nimetä auditointeja valmistelevaan ryhmään Tuula Tähtiseurayhdyshenkilönä ja Tuomo seuran johdon edustajana. Lisäksi kysytään mukaan seuran uppopallovastaavaa ja alueellisen liikuntajärjestön (esim. ESLU) edustajaa. Sukeltajaliittoa konsultoidaan myös aiheesta.

Päätettiin, että pidetään myös laaja seuran suunnittelutapahtuma kesän aikana, jos koronavirustilanne sallii lähikokoontumisen. Mukana hallitus, jaosvastaavat, kouluttajat ja ohjaajat.

Tuomon mukaan Liitto on lähiaikoina julkistamassa uuden jäsenhankintakampanjan. Kampanja julkistetaan mahdollisesti jo Liiton kevätkokouksessa 17.4.

4. Kevätkokousasiat

Kokouskutsu on julkaistu seuran sivuilla 14.3. Samalla päivämäärällä päätettiin hallituksen WhatsApissa, että seuran virallinen ilmoitustaulu sijaitsee toistaiseksi seuran täyttöasemalla. Syynä on uimahallin kiinniolo koronavirustilanteen vuoksi.

Vuoden 2020 toiminnantarkastusmateriaali on toimitettu toiminnantarkastajalle.

Tilinpäätös on valmistunut. Toimintakertomus 2020 ei ole vielä valmis. Päätettiin, että toimintakertomus hyväksytään hallituksen osalta etänä ennen kevätkokousta.

5. Seuran Vuoden parhaat

Vuoden ensimmäisessä hallituksen kokouksessa päätettiin palkita seuran edellisenä toimintavuonna ansioituneet jäsenet verkkosivuilla tapahtuvan äänestyksen pohjalta. Valittiin äänestystuloksen pohjalta vuoden parhaat, jotka julkistetaan kevätkokouksessa 29.4. sekä samaan aikaan myös seuran verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

6. Koulutusasiat

P1-kurssille on jälki-ilmoittautunut 2 uutta osallistujaa. Mukana nyt 4 osallistujaa (2 junioria ja 2 aikuista).

7. Jäsenasiat

Emmi esitteli jäsensihteeri Niinalta saamansa jäsentiedot. Jäseniä on 240, uusia on 3 henkilöä. Eroavia ei ollut.

Maksamattomia jäsenmaksuja on vielä parisenkymmentä. Sovittiin, että odotetaan vielä puuttuvia jäsenmaksuja.

8. Kaupungin toiminta-avustuksen haku

Päätettiin että haetaan Riihimäen kaupungin yleisavustusta mm. nuorisotoimintaan sekä suojeluskunnan lahjoitusrahaston avustusta Junior Life Saver -kurssin varustehankintoihin. Tuomo ja Teemu laativat avustushakemukset. Kaupungilta haetaan n. 2000 € ja suojeluskunnan rahastolta n. 500 € avustusta.

9. Kesän sukellusleirit ja viikkosukellukset

Sukeltajaliitto järjestää kesällä koronavirustilanteen salliessa nuorten laitesukellusleirin Raumalla. Päätettiin, että seura tukee mukaan halukkaiden junioreiden osallistumista 35 € summalla per osallistuja.

Viikkosukellukset alkavat pyöriä vapusta alkaen.  Teemu V. lupasi selvittää mahdollisuutta päästä edelliskausien tapaan Mikkelin Urheilusukeltajien Tornator-alukselle. Järjestetään myös merileiri joko seurayhteistyönä tai omin voimin.

Tuomo on keskustellut Kouvolan seuran kanssa mahdollisuudesta päästä sukeltamaan mm. kirkkaalle Vuohijärvelle.

Myös perinteinen Itä-Suomen leiri järjestetään.

10. Muut asiat

Teemu V. toimii jatkossakin Montolan Kaivossukeltajat ry:n arkitapahtumanjärjestäjänä RiUSukin nimissä.

Veneen kunnostus on saatu pientä viimeistelyä vaille valmiiksi. Hallituksen WhatsApissa päätettiin 1.4., että moottorin ohjainlaite toimitetaan uudelleenohjelmoitavaksi. Tarkoituksena on päivittää ohjausohjelmisto ja selvittää, saadaanko tehoa lisättyä ohjelmapäivityksellä. Kulut tästä maksimissaan 750 €.

Venepaikkaa on haettu Espoon kaupungilta, mutta päätöstä ei ole vielä tullut. Päätettiin, että mikäli Espoo ei myönnä haettua Suomenojan venepaikkaa, vuokrataan viime syksynä käytössä ollut Keilalahden paikka seuralle koko kaudeksi. Vuokranantajana on yksityishenkilö ja paikan hinta koko kaudelle on 700 €.

Todettiin, että veneen retkihintoja joudutaan polttoaineiden hinnannousun myötä nostamaan. Vili ja Teemu laativat laskelmat retkien hinnoiksi.

Haettu ja saatu ensi kauden hallivuorot keskiviikolle, perjantaille ja lauantaille. Maanantaisin käytössä olleet uppopallovuorot eivät ole listalla, koska ne on aiemmin saatu jälkikäteen talkoilla tehtyjä maauimalan altaanpuhdistuksia vastaan.

Todettiin, että hallien koronasulku muiden kuin nuorimpien junnujen osalta jatkuu ainakin huhtikuun loppuun.

11. Seuraavan kokouksen ajankohta

Seuraava kokous pidetään tiistaina 25.5. klo 18 alkaen. Kokoukseen voi tarvittaessa osallistua Skypen välityksellä.

Hallituksen kokous 4-2021
Siirry sivun alkuun