Juniorit

Norppatoimintamme jakautuu iän ja osaamisen mukaan eri ryhmiin.  Nuorimpien ryhmässä 3-6-vuotiaat Kuutit ovat lastenaltaassa huoltajan/oman aikuisen valvonnassa. Muikut ja Ahvenet, Hauet ja Lohet sekä Nuorten uppopallo -ryhmä harjoittelevat omissa ryhmissään. Hylkeiden ryhmä on niille Norpille, jotka ovat jo käyneet snorkkelisukellus- ja laitesukelluksen peruskurssin ja kykenevät harjoittelemaan itsenäisemmin. 

Ohjaajinamme toimii nuoria ja aikuisia, joilla on Sukeltajaliiton norppaohjaaja-koulutus. Apuhojaajina toimii aikuisia ja nuoria, joilla ei vielä ole norppaohjaajakoulutusta.

Kaikissa ryhmissämme on tilaa! Uusi ryhmäkausi alkaa keväällä 2020. Nuorisotoimintaan liittyvissä asioissa ota yhteyttä seuran nuorisovastaavaan.

Ohjattu nuorisotoimintakausi kestää syyskuun alusta toukokuun loppuun. Toimintakausi jakaantuu syys- ja kevättoimintakaudeksi. Juniorit harjoittelevat vähintään kerran viikossa Riihimäen uimahallilla yleisöajan ulkopuolella. Allastreeneissä harjoitellaan mm. seuraavia taitoja:

  • perusvälineiden oikeaoppista käyttöä
  • pinnan alle menoa, sukeltamista ja paineentasausta
  • räpyläpotkutekniikoita
  • vesipelastus- ja ensiaputaitoja
  • uppopalloa

Allastreenien sijaan välillä touhutaan jotain muuta mm. ulkona reippaillen. Norpilla on lisäksi mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin leikkimielisiin snorkkelisukelluskilpailuihin eli norpparalleihin.

Avovesikaudella perustaidot hankkineilla norpilla on mahdollisuus osallistua seuran järjestämiin avovesitapahtumiin.

Norppatoiminnassa seuramme tavoitteena on sukellustaitojen lisäksi saada norpat tiedostamaan vesiluonnon monipuolisuus ja vesistöjen suojelun merkitys.

Lisätietoa seuran norppatoiminnasta antaa nuorisovastaava.

Sukeltajaliiton alaisuuteen kuuluvaa nuorisotoimintaa kutsutaan norppatoiminnaksi.

Norppatoiminta on monipuolista snorkkelisukellusta perusvälinein, joihin kuuluvat maski, snorkkeli ja räpylät. Norppatoimintaan voivat osallistua 7–15 -vuotiaat uimataitoiset vesipedot. Aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta ei tarvitse olla. Myös 3–6 -vuotiaat voivat osallistua vanhempiensa kanssa kuuttitoimintaan.

Norppatoiminnan tärkeimpänä tavoitteena on, että nuorilla on hauskaa ja leikin ohessa totutaan snorkkelisukelluksen taitoihin ja turvalliseen vedessä touhuamiseen. Vesileikkien avulla välillä kisaillaan ja mitataan taitojakin.

Seuran norppaohjaajat ovat Sukeltajaliiton norppaohjaajakurssin käyneitä sukelluksen harrastajia. Seuran norppa- ja kuuttitoiminta perustuu kokonaan vapaaehtoistyöhön.

RiUSukin nuoriso- ja muu toiminta tapahtuu Tähtiseuratoiminnan periaatteiden mukaisesti. Seura on ollut valtakunnallisen urheilu- ja liikuntaorganisaatio Valon Sinettiseura elokuusta 2016 alkaen.