Juniorit

Syyskaudelle haetaan jälleen uusia norppia! Testiuinnit pidetään lauantaina 19.8. kello 8.00 alkaen Riihimäen maauimalassa. Ilmoittaudu testiuinteihin täyttämällä nuorisotoiminnan alustavailmoittautumislomake. Lisäteitoja antaa seuran nuorisovastaava.

Ohjattu nuorisotoimintakausi kestää syyskuun alusta toukokuun loppuun. Toimintakausi jakaantuu syys- ja kevättoimintakaudeksi. Juniorit harjoittelevat vähintään kerran viikossa Riihimäen uimahallilla yleisöajan ulkopuolella. Allastreeneissä harjoitellaan mm. seuraavia taitoja:

  • perusvälineiden oikeaoppista käyttöä
  • pinnan alle menoa, sukeltamista ja paineentasausta
  • räpyläpotkutekniikoita
  • vesipelastus- ja ensiaputaitoja
  • uppopalloa

Allastreenien sijaan välillä touhutaan jotain muuta mm. ulkona reippaillen. Norpilla on lisäksi mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin leikkimielisiin snorkkelisukelluskilpailuihin eli norpparalleihin.

Avovesikaudella perustaidot hankkineilla norpilla on mahdollisuus osallistua seuran järjestämiin avovesitapahtumiin.

Norppatoiminnassa seuramme tavoitteena on sukellustaitojen lisäksi saada norpat tiedostamaan vesiluonnon monipuolisuus ja vesistöjen suojelun merkitys.

Lisätietoa seuran norppatoiminnasta antaa nuorisovastaava.

Sukeltajaliiton alaisuuteen kuuluvaa nuorisotoimintaa kutsutaan norppatoiminnaksi.

Norppatoiminta on monipuolista snorkkelisukellusta perusvälinein, joihin kuuluvat maski, snorkkeli ja räpylät. Norppatoimintaan voivat osallistua 7–15 -vuotiaat uimataitoiset vesipedot. Aikaisempaa kokemusta vesiurheilusta ei tarvitse olla. Myös 3–6 -vuotiaat voivat osallistua vanhempiensa kanssa kuuttitoimintaan.

Norppatoiminnan tärkeimpänä tavoitteena on, että nuorilla on hauskaa ja leikin ohessa totutaan snorkkelisukelluksen taitoihin ja turvalliseen vedessä touhuamiseen. Vesileikkien avulla välillä kisaillaan ja mitataan taitojakin.

Seuran norppaohjaajat ovat Sukeltajaliiton norppaohjaajakurssin käyneitä sukelluksen harrastajia. Seuran norppa- ja kuuttitoiminta perustuu kokonaan vapaaehtoistyöhön.

RiUSukin nuoriso- ja muu toiminta tapahtuu Sinettiseuratoiminnan periaatteiden mukaisesti. Seura on ollut valtakunnallisen urheilu- ja liikuntaorganisaatio Valon Sinettiseura elokuusta 2016 alkaen.