Melqqu 2014

 

Riihimäen Urheilusukeltajat järjesti Sukeltajaliiton vuoden 2014 nuorten laitesukellusleirin Lopen Räyskälässä 13.–15. kesäkuuta nimellä Melqqu 2014. Kolmipäiväisellä leirillä oli mukana 15 laitesukeltajaa, jotka olivat iältään 14–18-vuotiaita.

Sukellukset tapahtuivat kolmen päivän aikana Iso-Melkuttimella, joka on Räyskälän lentokentän lähistöllä sijaitseva kirkasvetinen erämaajärvi.

Leirillä tehtiin viisi sukellusta, joiden ohjelmassa oli erilaisia taitoharjoitteita, etsintätehtäviä sekä luonnollisesti kirkasvetisen Iso-Melkuttimen maisemien ihailua.

Säätila leirin aikana oli tyypillisen suomalainen, eli välillä leiriläisten niskaan satoi kaatamalla vettä, ja välillä päästiin myös lekottelemaan auringonpaisteessa. Säähän oli varauduttu rakentamalla Iso-Melkuttimen sukelluspaikalle isokokoinen juhlateltta, joka oli lämmitetty.

Iso-Melkutin

Lopen Räyskälässä sijaitseva Iso-Melkutin on erinomainen sukelluskohde, sillä hiekkamaastossa sijaitsevan erämaajärven vesi on kirkasta, ja järvessä on runsaasti elämää (mm. rapuja, mateita, ahvenia ja haukia). Järvi on suosittu sukelluskohde, joten pohjaan on vedetty lukuisia narureittejä. Maksimisyvyys sukelluspaikan edustalla on 27 metriä.

Sukellustoimintaa helpottamaan on rannalle rakennettu tasanne varusteiden pukemiseksi sekä tukevat veteen johtavat portaat. Vasemmalla sijaitsevassa niemessä on myös laavu.

Majoitus ja ruokailu leirillä

Majoitus tapahtui aivan Iso-Melkuttimen vieressä sijaitsevalla Puolustusvoimien Räyskälän harjoitusalueella sijaitsevissa majoitustuvissa. Osa ruokailuista järjestettiin majoituspaikassa ja osa sukelluspaikalla. Majoituspaikalla käytössä oli mm. uimapaikka ja sauna.

Lisätiedot leiristä

Lisätietoja leiristä antaa leirivastaava Riku Kiviluoto.