Melqqu2016

Riihimäen Urheilusukeltajat järjesti nuorten Melqqu2016-sukellusleirin Lopen Räyskälässä 10.–12. kesäkuuta 2016. Kolmipäiväiselle leirille osallistui 22 laitesukeltajaa ja 2 snorkkelisukeltajaa, jotka olivat iältään 12–20-vuotiaita.

Sukellukset tehtiin kolmen päivän aikana Iso-Melkuttimella, joka on Räyskälän lentokentän lähistöllä sijaitseva kirkasvetinen erämaajärvi. Leirillä tehtiin yhteensä viisi sukellusta. Sukelluksilla rakennettiin mateenpönttöjä, seikkailtiin vedenalainen seikkaulurata, etsittiin aarretta sekä tietysti ihasteltiin Iso-Melkuttimen kaloja sekä vedenalaisia nähtävyyksiä. 

Leirille osallistujien lisäksi leirillä työskenteli noin 30 ahkeraa vapaaehtoistatalkoolaista, jotka toimivat leiriläisten sukellusoppaina, pintaorganisaationa, ruuanlaitossa sekä monissa muissa tehtävissä. Leiri pyöri siis lähes 60 henkilön voimin!

 

Melqqu-tiimi kiittää kaikkia leirille osallistujia! Nähdään taas vuonna 2018!

Iso-Melkutin

Lopen Räyskälässä sijaitseva Iso-Melkutin on erinomainen sukelluskohde, sillä hiekkamaastossa sijaitsevan erämaajärven vesi on kirkasta, ja järvessä on runsaasti elämää (mm. rapuja, mateita, ahvenia ja haukia). Järvi on suosittu sukelluskohde, joten pohjaan on vedetty lukuisia narureittejä. Maksimisyvyys sukelluspaikan edustalla on 27 metriä.

Sukellustoimintaa helpottamaan on rannalle rakennettu tasanne varusteiden pukemiseksi sekä tukevat veteen johtavat portaat. Vasemmalla sijaitsevassa niemessä on myös laavu.

Majoitus ja ruokailu leirillä

Majoitus tapahtuu Iso-Melkuttimen vieressä sijaitsevalla Puolustusvoimien Räyskälän harjoitusalueella sijaitsevissa majoitustuvissa. Ruokailut järjestetään majoituspaikassa ja sukelluspaikalla. Majoituspaikalla käytössä on mm. uimapaikka ja sauna.

Lisätiedot leiristä

Lisätietoja leiristä antaa leirivastaava Riku Kiviluoto.