Norpparyhmät

Kuutit

Pääasiassa 3-6-vuotiaille lapsille yhdessä vanhemman kanssa toteutettavaa ohjattua toimintaa, jonka tavoitteena on saada vedestä lapselle mukava ja turvallinen elementti sekä mahdollistaa perheen yhteinen harrastaminen.

Allasharjoitukset opetusaltaassa lauantaisin klo 8.15-9.00.

 

Muikut

Lähtötaso: pääsääntöisesti ei aikaisempaa snorkkelisukelluskokemusta, riittävä uimataito (= lapsi pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä) ja uskallusta sukeltaa silmät auki.

Norpat opettelevat Muikut-norpparyhmässä perusvälineiden oikeaoppisen käytön ja sukelluksessa tarvittavat tekniikat leikin varjolla. Kun vedessä liikkumisen ja snorkkelisukeltamisen perusvalmiudet on opittu, voivat norpat halutessaan toimintakauden päättyessä keväällä suorittaa Norpan Taitoradan, jonka hyväksytysti suorittaneet saavat Sukeltajaliiton myöntämän norppasukeltajakortin.

Allasharjoitukset 25m altaassa lauantaisin klo 8.00–9.00.

 

Ahvenet

Lähtötaso: suorittaneet hyväksytysti Norpan Taitoradan tai omaavat vastaavat taidot.

Ahvenet-norpparyhmän norpat hiovat vedessä liikkumisen perusvalmiustaitoja ja harjoitusten vaatimustaso on jo hieman korkeampi. Erilaisten vesileikkien avulla allastreeneissä hiotaan myös norppien uintitekniikkataitoja.

Allasharjoitukset 25m altaassa lauantaisin klo 9.00–10.00.

 

Hauet

Lähtötaso: Useamman vuoden ohjatussa toiminnassa mukana olleita lapsia ja nuoria, jotka ovat jo suorittaneet hyväksytysti Norpan Taitoradan.

Hauet-norpparyhmän norpilla on mahdollisuus suorittaa ilman erillistä maksua CMAS -sukelluskoulutusjärjestelmän mukainen snorkkelisukelluksen peruskurssi (CMAS S2-kortti). CMAS S2-korttiin liittyy allasharjoituksia, teorialuentoja sekä avovesiharjoitteita lähialueen kirkasvetisessä järvessä.

Allasharjoitukset 25m altaassa lauantaisin klo 9.00–10.00.

 

Lohet

Lähtötaso: Snorkkelisukelluksen peruskurssin (CMAS S2) suorittaneet norpat.

Lohet-norpparyhmän norpilla on mahdollisuus suorittaa ilman erillistä maksua CMAS -sukelluskoulutusjärjestelmän mukainen snorkkelisukelluksen jatkokurssi (CMAS S3-kortti). CMAS S3-korttiin liittyy allasharjoituksia, teorialuentoja sekä avovesiharjoitteita lähialueen kirkasvetisessä järvessä.

Allasharjoitukset 25m altaassa lauantaisin klo 9.00–10.00.

 

Hylkeet

Lähtötaso: ryhmässä mukana olevat nuoret ovat suorittaneet vähintään snorkkelisukelluksen jatkokurssin (S3) ja/tai laitesukelluksen peruskurssin (P1) ja omaavat erinomaiset perusvälinetaidot. Hylkeet-ryhmä on tarkoitettu noin 15–18-vuotiaille.

Nuoret harjoittelevat monipuolisuutta korostavaa laitesukellusta ja snorklailua vuoroviikoin.

Allasharjoitukset 25m altaassa perjantai-iltaisin klo 20.35–21.35.

 

Nuorten uppopallo -ryhmä

Lähtötaso: hyvä uimataito ja kyky toimia vedessä perusvälineillä suotavaa. Perusasioita voidaan myös harjoitella tässä ryhmässä. Upponallet harjoittelevat uppopalloa ohjatusti.

Allasharjoitukset 25m altaassa keskiviikkoiltaisin klo 20.35–21.35.

Norpat jaetaan eri treeniryhmiin iän ja snorkkelisukelluskokemuksen perusteella. Ohjauksesta vastaavat Sukeltajaliiton norppaohjaajakoulutuksen käyneet yli 15-vuotiaat ohjaajat. Tarvittaessa norppaohjaajalla on allasharjoituksissa apuna apunorppaohjaajia ja jokaisella harjoituskerralla paikalla on myös täysi-ikäinen seuran allasvahtikriteerit täyttävä ohjaaja.