DAN ensiapukurssit

DAN Europe (Divers Alert Network Europe) on vuonna 1983 perustettu kansainvälinen voittoa tavoittelematon sukellusalan lääketiede- ja tutkimusorganisaatio, jonka tehtävänä on huolehtia sukeltajien turvallisuudesta ja terveydestä. DAN Europe parantaa sukellusturvallisuutta myös tarjoamalla ensiapukoulutusta.

DAN Europen ensiapukurssit noudattavat Euroopan elvytysneuvoston voimassa olevia ensiapuohjeita. DAN ensiapukursseilla huomioidaan erityisesti sukeltamiseen ja sukellustapahtumiin liittyvät mahdolliset hätätilanteet. Kursseihin sisältyy sekä teoriaopetusta että käytännön tilanneharjoituksia.

Jokaisella DAN ensiapukurssilla opetellaan tiettyä ensiavun erityisaluetta. Jokainen voi miettiä kurssipakettinsa omia tarpeitaan vastaavaksi.

Kurssin hyväksytysti suorittanut saa suorittamastaan kurssista kurssitodistuksen ja ensiapukortin. DAN ensiapukorttien voimassaoloaika on kaksi vuotta. Suoritetun kurssin ensiaputiedot ja -taidot voi päivittää osallistumalla päivityskurssille. Päivityskurssin hyväksytysti suorittanut saa uuden ensiapukortin.  

DAN ensiapukurssit ovat kansainvälisesti tunnustettuja ja useat koulutusjärjestöt, pelastusryhmät ja terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät DAN koulutusjärjestöä.

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää DAN ensiapukursseja kysynnän mukaan. Lisätietoa antaa seuran koulutusvastaava.