CMAS Technical Skills

 

Kurssi aloitetaan toukokuun aikana

 

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää CMAS Technical Skills -sukelluskurssin toukokuussa 2020. Kurssi perehdyttää oppilaat turvalliseen kahdennetulla sukelluslaitteistolla (ns. tuplapulloilla) sukeltamiseen sekä laitesukelluksen jatko- ja erikoiskursseilla tarvittaviin sukellustekniikoihin (mm. erilaisten potkutekniikoiden käyttö). Kurssilla harjoitellaan myös turvallista ja sujuvaa toimintaa sukellusryhmässä.

Kurssi on erityisen suositeltava pohjakoulutuksena CMAS P2 -kurssille, joka tullaan järjestämään syksyllä 2020.

Koska kurssille voivat osallistua sekä P1-tasoiset että jo jatkokursseja käyneet sukeltajat, otetaan käytännön harjoitteissa huomioon kunkin oppilaan lähtötaso.

Pääsyvaatimukset
Kurssin pääsyvaatimuksena on vähintään 14 vuoden ikä ja CMAS P1 -sukellusluokitus (tai vastaava laitesukelluksen perustason kurssi). Osallistujalla on lisäksi ennen kurssin avovesiosuuden alkua oltava vähintään 15 kirjattua avovesisukellusta peruskurssin jälkeen.

Sukelluskelpoisuus on todistettava terveysselvityksellä sekä tarvittaessa lääkärintodistuksella. Alaikäisen osallistujan allekirjoittama terveysselvitys toimii myös huoltajan lupana kurssille osallistumiseen.

Kurssilaisella on oltava voimassa oleva henkilökohtainen sukellusvakuutus. Osallistujan on oltava Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n jäsen.

Aikataulu

Kurssin aikataulu sovitetaan oppilaiden menojen mukaan ottaen huomioon koronatilanteen rajoitukset.

Kurssilla tarvittavat varusteet
Oppilaalla on ennen kurssin avovesiosuuden alkua oltava käytössään seuraavat varusteet:
• Kahdennettu sukelluslaitteisto siipiliivillä (ns. tuplapullot/wingi)
• 2 maskia (päämaski ja varamaski)
• Poiju ja poijukela (spooli)
• Kela (reeli)
• 2 sukellusvalaisinta (päävalo ja varavalo)
• Vedenalaiset kirjoitusvälineet
• Olosuhteisiin soveltuva sukelluspuku. Kuivapuku on suositeltava, mutta osallistuakseen kurssille kuivapuvulla, on oppilaan oltava suorittanut kuivapukukurssi tai osoitettava muuten omaavansa riittävä kokemus kuivapuvun käytöstä avovesiolosuhteissa.

Tarvittavan varustekokoonpanon yksityiskohdat käydään läpi kurssin teoriaosuudessa. Myös seuralta on mahdollista vuokrata kurssin ajaksi vaatimukset täyttävä sukelluslaite sekä muita varusteita.

Kurssin hinta
Kurssin hinta on 120 €. Hintaan sisältyvät Sukeltajaliiton oppilasmateriaali, edellä mainitut teoria-, allas- ja avovesiopetuskerrat sekä kansainvälinen CMAS Technical Skills Diver -sukeltajakortti. Jos oppilas tarvitsee lisäharjoitusta, on RiUSukilla oikeus veloittaa oppilaalta lisäkustannuksina 15 € / teoria- tai allaskerta ja 35 € / avovesikerta.


Maksuvälineenä käy myös Smartum, Edenredi, Epassi ja Eazybreak -liikuntasetelit. Jos oppilas haluaa maksaa kurssin tai osan siitä liikuntaseteleillä, tulee siitä mainita ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssin kouluttajat
Vastuukouluttajana kurssilla toimii Oskari Vahala (Sukeltajaliiton hyväksymä CMAS M1- ja Technical Skills Instructor -laitesukelluskouluttaja). Muina kouluttajina kurssilla toimivat Riihimäen Urheilusukeltajien sukelluskouluttajat.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautumiset kurssille 15.5.2020 mennessä sähköpostitse Oskarile (pelkkä tähän FB-tapahtumaan osallistuminen EI riitä).
Kurssi toteutetaan, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 3 osallistujaa. Seura laskuttaa kurssimaksun sähköisellä laskulla.

Peruutusehdot
Peruutukset on aina ilmoitettava kirjallisesti (sähköpostiviesti riittää). Ilman peruutusta poisjääneille ei palauteta jo maksettua kurssimaksua. Mikäli oppilas keskeyttää kurssin seurasta riippumattomista syistä, ei siihen mennessä maksettuja kurssimaksuja palauteta, pois lukien lääkärintodistuksella vahvistettu sairaus tai vamma.