Kalustovuokraus


Huomautukset:

 1. Kuivapukusetin vuokra sisältää aina aluspuvun, kuivakäsineiden, täyttöletkun, säilytyskassin ja irtohupun vuokran. Ko. tarvikkeita ei vuokrata erikseen.
  Kuivapuku, aluspuku ja huppu palautetaan aina pestyinä, kuivattuna, mansetit talkittuina ja säilytyskassiin pakattuina. Hoito-ohjeet annetaan kirjallisena pukusetin vuokrauksen yhteydessä. Jos ohjeita ei ole noudatettu, perii seura vuokraajalta 25 € maksun setin huollosta.
  Kuivapukusetin vuokraan ei sisälly kuivakäsineiden aluskäsineitä eikä saapassukkia. Kuivapukuja vuokrataan vain kuivapukukurssin osallistujille, kurssin jo käyneille tai aikaisemman kuivapukusukelluskokemuksen omaaville seuran jäsenille. Etusijalla vuokrauksessa ovat kurssien oppilaat.

 2. Happianalysaattorin vuokra-aika enintään 1 vko ilman hallituksen päätöstä.
 3. Matkakompressorin vuokra-aika enintään 1 vko ilman hallituksen päätöstä. Hinta sisältää seuran peräkärryn käytön.
 4. Peräkärryn vuokra-aika enintään 1 vko ilman hallituksen erillistä päätöstä. Lisävuorokausi 5 €.
 5. Nestekaasupannun vuokra ei sisällä kaasupullon käyttöä. Vuokra-aika enintään 1 vko ilman hallituksen erillistä päätöstä.
 6. Kameran vuokra-aika enintään 1 vko ilman hallituksen erillistä päätöstä. Rikkoutuneen kameran / kotelon tilalle vuokraajan on korjautettava laite tai hankittava tilalle vastaava uusi laite. Kameran vuokrauksen yhteydessä edellytetään käyttäjältä käyttökoulutus.

Jääsukeltamisessa tarvittavat varusteet

Alla listattua jääsukeltamiseen liittyvää kalustoa jäsenet voivat halutessaan lainata veloituksetta:

 • jääkaira, jäätuura, jääsaha, tukkisakset
 • jääsukeltamiseen tarvittavat merkinantoköydet (pinta-avustajalle ja turvasukeltajalle)
 • lumilapio ja ahkio

Jääsukeltamiseen tarvittavaa kalustoa annetaan lainaksi seuraavin ehdoin:

 • henkilö on Riihimäen Urheilusukeltajien jäsen
 • henkilö on suorittanut Sukeltajaliiton Sukeltaminen jäätävissä olosuhteissa -kurssin tai vastaavan muun kansainvälisesti hyväksytyn koulutusjärjestelmän vastaavan kurssin tai muuten pystyy osoittamaan riittävän kokemuksensa jääsukeltamisesta (esim. lokikirja)
 • varusteiden laina-aika on enintään yksi viikko

Varusteiden vuokrahinnat 

Varusteiden vuokraehdot lueteltu sivun vasemmassa reunassa

VuokrauskohdeVrkVko1 kk2 kk3 kk
Sinkkulaitepaketti13 €24 €42 €65 €90 €
Tuplalaitepaketti21 €32 €63 €95 €126 €
Paineilmasäiliö (sinkku)-13 €18 €30 €36 €
Tuplapullot5 €30 €---
Regulaattori-18 €25 €36 €48 €
Tasapainotusliivi-13 €18 €30 €36 €
Märkäpuku18 €25 €36 €42 €
Kuivapukusetti 1)15 €36 €50 €75 €85 €
Painovyö ja painot-3 €6 €10 €13 €
Sukellustietokone-18 €25 €30 €36 €
Happianalysaattori 2)-18 €---
Matkakompressori 3)25 €----
Peräkärry 4)18 €----
Nestekaasupannu 5)18 €----
Telttakatos 3x6 m30€----
Vedenalaiskamera 6)-25€---

Varusteiden vuokraamisen vastuuhenkilöt
Varusteiden vuokraaminen on mahdollista ottamalla yhteys seuran kalustovastaavaan tai laitesukellusvastaavaan. Varusteiden palauttamisajankohta sovitaan varusteiden noudon yhteydessä.

Varusteiden vuokramaksu
Vuokrattavat varusteet maksetaan pankkitilille seuran rahastonhoitajan lähettämällä laskulla. Lasku lähetetään vuokraajalle sähköpostitse. Laskutusyhteyshenkilönä toimii seuran rahastonhoitaja.

 

 

Seoskaasuputkisto matkakompressoriin

Matkakompressorin vuokra sisältää haluttaessa seoskaasuputkiston. Putkisto annetaan käyttöön kun:

 • vuokraaja on Riihimäen Urheilusukeltajien jäsen
 • vuokraaja tai vuokraajan kompressorille nimeämä käyttäjä on vähintään 18-vuotias ja suorittanut Gas Blender -seoskaasukurssin
 • seura ei vastaa putkistoa käytettäessä tapahtuvista vahingoista
 • vuokraaja hankkii itse seoskaasujen valmistukseen tarvittavat varastosäiliöt (happi, helium)
 • erikseen sovittaessa myös seuran varastosäiliöt ovat käytettävissä, tällöin vuokraaja maksaa kaasujen käytöstä seuran hinnaston mukaan
 • putkistoon kuuluvat happialentaja/paineensäädin, hapen virtaussäädin ja happiananalysaattori - trimix-sekoitukseen tarvitaan lisäksi heliumalentaja/paineensäädin, virtaussäädin ja toinen happianalysaattori, jotka eivät kuulu sekoitusputkiston varustukseen

Vuokraehdot
1. 
Ainoastaan Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n jäsenillä on oikeus vuokrata seuran kalustoa omaan käyttöönsä.
2. Sukelluslaitteiden vuokraaminen on ensisijaisesti tarkoitettu ko. vuonna laitesukelluksen peruskurssin suorittaneille. Seuran laitteita ei saa luovuttaa edelleen.
3. Vuokraajalla on oltava riittävä taito kyseessä olevan laitteen käyttöön.
4. Vuokraajan on tarkastettava laitteen kunto vuokralle ottaessaan sekä palauttaessaan. Vuokraaja on velvollinen ilmoittamaan havaitsemistaan epäkohdista ja puutteista. Varusteet on huuhdeltava ja ne palautetaan puhtaina ja kuivina.
5. Vuokraaja vastaa laitteen käytöstä ja kunnosta sekä sitoutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon. Vahingonkorvauksen yhteydessä huomioidaan laitteen jäljellä oleva käyttöikä.
6. Seuran järjestämien tapahtumien ja koulutusten aikana laitteita ei pääsääntöisesti vuokrata (uppopalloturnaukset, laitesukelluskurssit yms.)
7. Seuran järjestämille sukellusleireille on varusteet myös vuokrattava.
8. Paineilmalaitteita vuokrataan ainoastaan jäsenille, joilla on voimassa oleva laitesukelluskortti. Sukelluskortti ja terveysselvityslomake on pyydettäessä esitettävä laitteita vuokrattaessa.
9. Paineilmapulloja voi vuokrata korkeintaan 2 kpl / henkilö.
10. Vuokra on maksettava seuran pankkitilille ennen laitteiden vuokraamista, poislukien vuorokausivuokrat, jotka suoritetaan käteisellä vuokrattavaa tavaraa noudettaessa.
11. Maksimi vuokra-aika on 3 kk ilman hallituksen erillistä päätöstä.
12. Hallikaudella (15.9.–15.5.) ei peritä laitesukellusvarusteista vuokraa, mikäli niitä käytetään allasolosuhteissa seuran omilla allasvuoroilla. Paineilmapullot palautetaan täytettyinä. Vuokraajalla on oltava maksettu ilmakortti myös allaskauden aikana.