Hirvijärvi

Riihimäen kaupungin uimaranta

Riihimäen kaupungin uimaranta sijaitsee 12 km päässä Riihimäen keskustasta. Uimaranta on helppo sukelluskohde, mutta näkyvyys ei ole kovin hyvä. Mutapohjan vuoksi pohja pöllyää helposti. Hyvissä olosuhteissa näkyvyys voi olla 2-3 metriä. Järven keskisyvyydeksi on arvioitu 14 metriä. Suurin syvänne 32 metriä on luodattu keskeltä järveä.

Uimarannan oikealla puolella hieno kallio, kallion rinne hyvä sukelluskohde. Rinteen juuressa syvyyttä 3–6 metriä.

Ajo-ohje

Osoite: Jänissaarentie 40, 11710 Riihimäki, karttalinkki kohteeseen: karttalinkki

Käytännön asioita

Skannattu kopio järven syvyyskartasta (Hirvijärvi-kirja, sivu 215, Pertti Viitanen, ISBN 952-90-7704-1): syvyyskartta

Useammalle autolle löytyy aivan rannan läheisyydestä parkkitilaa. Uimarannan läheisyydessä on luontopolku (400 m) rasteineen, joka soveltuu kuljettavaksi perheen pienempienkin kanssa. Rannalla on nuotiopaikka. 

Hyvinkään kaupungin uimaranta

Hyvinkään kaupungin uimaranta sijaitsee 14 km päässä Riihimäen keskustasta. Kohde on helppo, näkyvyys on 3–5 metrin luokkaa ja päivänvalo loppuu n. 6 metrin syvyydessä. Mutapohja on kovaa, mutta pöllyää paikoittain helposti. Uimarannan edustalla vesi on 3 metrin syvyistä. Uidessa Pienisaarta kohti n. 15 minuutin matka, alkaa pohja syvenemään. Pienisaaren tasolla syvyys n. 17 m. Pidemmälle uidessa pitäisi löytyä 20 m. Pienisaaren tasolla pohjassa nousuköyden kaltainen naru, ehdottomasti bongattava.

Ajo-ohje

Mannilantie 73, 11710 Riihimäki, karttalinkki kohteeseen: karttalinkki
 
Käytännön asioita

Useammalle autolle löytyy aivan rannan läheisyydestä parkkitilaa. Parkkipailta n. 70 m kävelymatka rantaan. Varusteet kannattaa pukea parkkipaikalla. Rannalla on grillauskatos.

Isosaari

Kalliorantaisen Isosaaren kärki on hyvä sukelluskohde, jonne tosin pääsee vain veneellä. Isosaaresta on laadittu oma kohde-esittelynsä.