Pulkkilanharjun venevaja

Päijänteellä Asikkalasta nyttemmin puretun venevajan rannasta löytyy mielenkiintoinen merkitty sukellusreitti. Lähtörannasta oikealle 14 m syvyydestä löytyy ns. "putki", josta lähtee ohjausnaru toiselle "putkelle", joka on n. 23 m syvyydessä. Ohjausnaru jatkuu tältäkin putkelta eteenpäin päättyen poijun ankkurille. Syvyyttä tällä reitillä tulee maksimissaan n. 25 metriä.

Syvemmällä olevalla putkella ja poijun ympäristössä majailee usein myös mateita ja jonkun verran ahvenia. Virtauksia tällä sukelluspaikalla ei juuri ole. Kohde sopii matalammilta osuuksiltaan myös kokemattomammalle hyvän valaisimen kanssa. Näkyvyys vuodenajasta riippuen 2-6 metriä.

Ajo-ohje

Osoite: Pulkkilantie 541, Asikkala. Karttalinkki kohteeseen: Karttalinkki

Käytännön asioita

Sukelluspaikan kohdalla on pyörätie ja levennysalue, mihin auton saa hyvin parkkiin ja tilaa on myös varusteiden vaihtamiseen hyvin. Huom, Karisalmen sukelluspaikka on myös lähellä n. 4 km päässä.

Varo rannassa olevia tukinuittoraiteita, jotka tulevat yllättävän pitkälle veteen. Lähtörannasta vasemmalle on myös usein kalastusverkko, jota syytä varoa.