Virtanen Teemu

Puhelin 045 145 0415
Sähköposti

Laitesukelluskouluttaja

Sukelluskärpänen puraisi oikeastaan jo pikkupoikana, jolloin monet kesät kuluivat perheemme Hirvijärvellä sijaitsevan kesämökin rantoja perusvälinein kolutessa. Muistona näistä sukelluksista on edelleen iso lasipurkillinen järvimalmikiekkoja, joita kaivoin väsymättä esiin rantavesien pohjamudasta.

Laitesukelluskurssille menin monen vuoden pähkäilyn jälkeen kevättalvella 2012. RiUSukin kurssin järjesti Santalan Jani, ja heti kun pääsin ensi kerran laitteilla altaaseen, tajusin että “wau, tämä on ehdottomasti minun juttuni!”

Peruskurssin käytyäni homma lähtikin lievästi sanottuna lapasesta, sillä sukellusharrastus täytti pian koko vapaa-aikani. Kirjattujen sukellusten määrä on kivunnut jo toiselle tuhannelle, ja erilaisia kursseja on kertynyt niin tekniikka- ja luolasukelluspuolelta kuin suljetun kierron sukelluslaitteestakin.

Suuresta sukellusmäärästä on luonnollisesti kiittäminen paitsi lajin koukuttavuutta, myös monia mahtavia sukelluspareja sekä seurassamme että sen ulkopuolella. Kotoisten sisävesi- ja merikohteiden lisäksi olen ehtinyt tehdä upeita sukelluksia myös ulkomailla, mm. Egyptissä, Virossa ja Kroatiassa.

Sukellusbisneksen parissa olen työskennellyt moneen otteeseen Kroatiassa toimivassa Najada diving -sukelluskeskuksessa vuosina 2014, 2015 ja 2017. Siellä olen suorittanut myös ammattimaisena sukellusoppaana ja apukouluttajana toimimiseen pätevöittävän PADI Divemaster-koulutuksen.

Sukeltajaliiton laitesukelluskouluttajakurssille päätin lähteä mukaan talvella 2016, ja valmistuin CMAS M2 -laitesukelluskouluttajaksi lokakuun 2016 puolivälissä. Pääsyynä kouluttajauralle lähtöön oli, että seuran kouluttajilta olen itse saanut paljon arvokasta oppia sukelluksen saralla, ja halusin siksi olla kantamassa korttani kekoon myös uusien laitesukeltajien koulutuksessa. Syksyllä 2017 täydensin kouluttajaosaamistani käymällä CMAS Nitrox Instructor -seoskaasusukelluskouluttajakurssin. Syksyllä 2018 kouluttajapätevyyteni puolestaan täydentyi CMAS Technical Skills Instructor -kouluttajaluokituksella ja syksyllä 2019 M3-luokituksella, joka antaa valtuudet myös kouluttajakurssien järjestämiseen.

Seuratoiminnassa pidän tärkeänä sekä vanhojen jäsenten että uusien ihmisten aktivoimista mukaan seuran rientoihin ja vastuutehtäviin. Mielestäni tämä hieno laji on vielä paljon antoisampi, kun sen yhdistää seuratoiminnan kautta löytyvään yhdessä tekemisen riemuun!