Seura

Riihimäen kaupungin asukkaat törmäävät seuramme sukeltajiin viimeistään toukokuussa Hirvijärven uimarannalla, missä jäsenistö puhdistaa talkoila kaupungin uimarannan uimareille turvalliseksi.

Kesällä seura järjestää viikkosukelluksia, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Sukelluskohteina ovat pääsääntöisesti lähialueen kirkasvetiset järvet ja lammet. Viikonloppuleirejä toteutetaan myös merellä. Seura järjestää myös 1–2 ulkomaan sukellusmatkaa vuodessa.

Osa sukeltajistamme on pinnan alla ympäri vuoden. Tutut maisemat ja sukelluskohteet tarjoavat talvikaudella hienoja elämyksiä jään alla sukeltaessa.

Uusia laite- ja snorkkelisukeltajia koulutetaan noin kerran vuodessa pidettävillä peruskursseilla. Näiden lisäksi seura järjestää monipuolisia jatkokursseja.

Hallikausi

Hallikaudella seuramme toiminta on aktiivista. Norppatoiminnassa on mukana kuutisenkymmentä 7 – 18-vuotiasta lasta ja nuorta. Norpat pulahtavat altaaseen norppaohjaajien opastuksella pääsääntöisesti viikonloppuisin. Kuutti-ikäiset, 3 – 6 -vuotiaat lapset harjoittelevat yhdessä vanhempiensa ja kuuttiohjaajiensa kanssa sukeltamisen ja uinnin alkeita opetusaltaassa lauantaiaamuisin.

Omatoimiset perusväline- ja laitesukellusharjoitukset ovat mahdollisia useammalla allasvuorolla. Uppopalloilijat harjoittelevat keskiviikko-iltaisin.

Ympäristö

Kaikessa toiminnassamme kunnioittamamme luontoarvoja ja erityistä huomiota kiinnitämme vesiluonnon hyvinvointiin.

Riihimäen Urheilusukeltajat ry on perustettu vuonna 1978, eli vuonna 2018 seura viettää 40-vuotisjuhliaan. Alussa toiminnassa oli mukana vain muutama sukellusta harrastava mies, ja perustetussa seurassa oli alun perin yhdeksän jäsentä.

Tänä päivänä seurassa on jäseniä noin 220. Toiminta koostuu laitesukellustoiminnasta, uppopallosta, nuorisotoiminnasta (kuutti- ja norppatoiminnasta) ja koulutustoiminnasta. Nuoria ja lapsia (alle 19-vuotiaita) on jäsenistä yli kolmannes.

Sukellus on monen perheen yhteinen harrastus seurassamme.

Riihimäen Urheilusukeltajat on Sukeltajaliiton ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun (ESLU) jäsen. Seura on auditoitu Valon Sinettiseuraksi elokuussa 2016.