Tähtiseura

Tähtiseuramerkki luovutettiin seuralle Lopella 19.7.2018. Merkin luovutti Melqqu-talkoissa mukana ollut Sukeltajaliiton nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Irene Savolainen, ja sen vastaanottivat seuran puheenjohtaja Marko Karlstedt ja nuorisovastaava Toni Niittymäki.


Tähtiseura

 

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen  laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat Tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. Tähtikuviossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi  liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.
 

Tähtimerkki

 

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta.  Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten, punainen  aikuisten ja sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle. Kaikkien kolmen osa-alueen laatuseura  saa tunnustuksena täyden kolmivärisen Tähtimerkin. Tähtiseura-ohjelman brändi.

Riihimäen Urheilusukeltajat hyväksyttiin Sinettiseuraksi osa-alueelta lapet ja nuoret (nykyään Tähtiseura) elokuussa 2006. Tähtiseura-merkki luovutettiin seuralle Melqqu-leirin yhteydessä 19.6.2018.

Tähtimerkin saadakseen seura on auditoitu. Auditointi tapahtuu uuden seuran osalta kahden vuoden kuluttua ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Seuraava auditointi on 24.11.2018.


Arvot

 

Seuramme toimintaa ohjaavia arvoja ovat turvallisuus, tasapuolisuus, avoimmuus sekä sukellusharrastuksen tarjoaman liikkumisen ilon tarjoaminen ikään, sukupuoleen tai sukupuoliseen suuntautumiseen katsomatta.

MS Word -tiedostoVisio.doc (34 kB)
Seuran visio