Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Advanced Nitrox & Rec Trimix -kurssikokonaisuus

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Advanced Nitrox & Rec Trimix -kurssikokonaisuus

pe 14.5.2021 15.00su 16.5.2021 20.00

45€ - 450€

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää toukokuussa 2021 tekniikkasukelluksen perusteisiin perehdyttävän kurssikokonaisuuden. Kokonaisuus sisältää CMAS Advanced Nitrox- ja Recreational Trimix -kurssit. Kurssit pidetään Pieksämäellä Montolan kaivoksella 14.–16.5.2021. Kurssiaikatauluun saattaa tulla muutoksia koronavirustilanteen vuoksi.

CMAS Advanced Nitrox -kurssi perehdyttää oppilaat maksimissaan 100% happea sisältävien nitroksiseosten ja yhden dekompressiokaasupullon käyttöön avovesisukelluksilla. Kurssi perehdyttää oppilaat myös pakollisia etappi- eli dekopysähdyksiä sisältävien sukellusten suunnitteluun ja turvalliseen toteuttamiseen. Kurssin jälkeen toteutettavien sukellusten syvyysraja määräytyy oppilaan voimassa olevan sukellusluokituksen mukaan (esim. CMAS P2 30 metriä ja P3 40 metriä).

CMAS Recreational Trimix -kurssi perehdyttää oppilaat enintään 30% heliumia sisältävällä sukelluskaasulla sukeltamiseen suoranousurajoissa. Kurssin ensisijaisena tavoitteena on perehdyttää sukeltaja syvyysnarkoosin hallintaan heliumseoskaasua eli trimixiä käyttämällä. Tämän kurssin voi käydä Advanced Nitrox -kurssin yhteydessä tai erikseen, mikäli oppilaalla on entuudestaan CMASin tai muun sukelluskoulutusjärjestön Advanced Nitrox -sukeltajakortti. Kurssin jälkeen oppilaalla on valmius toteuttaa suoranoususukelluksia enintään 48 metriin.

Kursseille osallistumisen vähimmäisvaatimukset

 • Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys.
 • 16 vuoden ikä Advanced Nitrox -kurssilla ja 18 vuoden ikä Recreational Trimix -kurssilla.
 • CMAS P2 tai vastaava sukellusluokitus (esim. PADI AOWD).
 • Perustason nitroksisukeltajaluokitus (esim. CMAS tai PADI Nitrox Diver). Jos oppilas osallistuu vain Recreational Trimix -kurssille, on ennakkovaatimuksena myös CMAS Advanced Nitrox- tai vastaava sukeltajakortti (esim. TDI Advanced Nitrox).
 • Vähintään 50 kirjattua avovesisukellusta, joista 15 nitroksilla.
 • Suoritettu kuivapukukurssi tai aiemmin osoitettu riittävä kokemus kuivapuvulla sukeltamisesta. Oppilaalla on oltava vähintään 25 kirjattua sukellusta kuivapuvulla ennen kurssin alkua.
 • Voimassa oleva sukellusvakuutus, joka kattaa myös painekammiohoidon.
 • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka osoitetaan terveysselvityslomakkeella tai tarvittaessa lääkärintodistuksella. Advanced Nitrox -kurssille osallistuvan alaikäisen osallistujan terveysselvityksen allekirjoittaa huoltaja, jolloin selvitys toimii myös huoltajan lupana kurssille osallistumiselle.

Oppilaan varusteet

Oppilaalla on oltava kursseille osallistuessaan seuraavat Sukeltajaliiton turvaohjeen mukaiset varusteet:

 • Kahdennettu sukelluslaite (ns. tuplapullot suljettavalla välisillalla ja kahdennetuilla regulaattoreilla). Suositeltava laitekoko on ns. D12/230 bar.
 • Advanced Nitrox -kurssilla 1 dekokaasupullo (pullokoko n. 5–11 litraa).
 • Kuivapuku lisävarusteineen.
 • Recreational Trimix -kurssilla erillinen pullo kuivapuvun täyttökaasulle (paineilma tai argon).
 • Kaksi aikaa ja syvyyttä mittaavaa laitetta.
  • Yhden laitteista on oltava ns. bottom timer tai sukellustietokone, joka voidaan asettaa ns. mittaritilaan (esim. Suunto Vyper tai Zoop Novo).
  • Tekniikkasukellustietokone voi toimia varalla, mutta kurssisukellukset tehdään ennakkosuunnitelman mukaan käyttämällä tietokonetta vain ajan ja syvyyden mittaamiseen.
 • Päävalo ja varavalo.
 • Kaksi leikkuuvälinettä.
 • Päämaski ja varamaski.
 • Merkkipoiju ja reeli/spooli.
 • Vedenalainen kirjoitusväline (ns. wetnotes on suositeltava).

Vastuukouluttaja

Kurssien vastuukouluttajana toimii Teemu Virtanen (CMAS M3 + Advanced Nitrox + Recreational Trimix Instructor). Sähköposti , p. 045 145 0415.

Kurssikokonaisuuden aikataulu

Kurssien teoriaosuus ja koe tehdään Sukeltajaliiton e-oppimisympäristössä. Lisäksi erikseen sovittavana ajankohtana pidetään teoriailta lähi- tai etäopetuksena. Teoriaillassa käsitellään kurssin aihepiirejä käytännön tekemisen näkökulmasta. Teoriaillassa vastataan oppilaiden kysymyksiin, käydään läpi avovesiharjoitusten aikataulu ja varusteet sekä kerrotaan varustesuosituksia.

Kurssiviikonloppu alkaa Montolan kaivoksella perjantaina kello 15 ja loppuu sunnuntaina klo 20 mennessä. Advanced Nitrox -kurssin sukellukset perjantaina ja lauantaina ja Recreational Trimixin sunnuntaina. Viikonlopun aikana käydään myös läpi teoriaa, joten pelkälle Rec Trimix -osiolle tulijat saapuvat paikalle lauantaina kello 19 mennessä.

Kurssien oppilashinnat

Kursseille ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan viimeistään 12.4.2021 maksamalla kurssimaksu seuran verkkokaupassa. Rekisteröidy lisäksi Montolan Kaivossukeltajat ry:n portaaliin osoitteessa www.montolankaivossukeltajat.com ja ilmoittaudu kalenteriin merkittyihin koulutustapahtumiin. Maksa tapahtumamaksu vasta saatuasi tarkemmat ohjeet kouluttajalta.

Advanced Nitrox & Rec Trimix -kurssikokonaisuus

Tiedot

Alkaa:
pe 14.5.2021 15.00
Loppuu:
su 16.5.2021 20.00
Hinta:
45€ - 450€
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Teemu Virtanen
Puhelin
0451450415
Sähköposti

Tapahtumapaikka

Montolan kaivos
Ruukintie 438
Pieksämäki, 77350
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Siirry sivun alkuun