Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Laitesukelluksen jatkokurssi

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Laitesukelluksen jatkokurssi

pe 23.9.2022su 25.9.2022

Vapaa pääsy

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää laitesukelluksen jatkokurssin (CMAS Two Star Diver) syksyllä 2022. Kurssin tavoitteena on kehittää laitesukelluksen peruskurssilla opittuja laitesukelluksen perustaitoja ja perehdyttää sukeltaja edistyneempiin laitesukellustaitoihin, kuten keskisyvien sukellusten tekemiseen, vedenalaiseen suunnistukseen sekä sukeltamiseen pimeissä olosuhteissa. Kurssin hyväksytysti läpäisseellä sukeltajalla on valmiudet 20–30 metrin syvyysalueella sukeltamiseen pienimmällä mahdollisella riskitasolla.

Koulutus koostuu teoriaopetuksesta, teoriakokeesta, käytännön harjoitteista avovedessä ja vähintään neljästä avovesisukelluksesta. Käytännön harjoituksista osa tähtää avovesiharjoituksissa veden alla käytettävien taitojen etukäteisharjoitteluun, osa liittyy sukellustapahtumiin osallistumisessa pinnalla tarvittaviin taitoihin.

Laitesukelluksen jatkokurssi antaa valmiudet sukeltaa 15–30 metrin syvyydessä. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti CMAS Two Star Diver -koulutusstandardin vaatimukset.

Vastuukouluttaja

Oskari Vahala, Sukeltajaliiton hyväksymä CMAS M2 -laitesukelluskouluttaja. Sähköposti .

Kurssin pääsyvaatimukset

Kurssin osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Hänellä on oltava:

 • Voimassaoleva Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys.
 • CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.
 • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
 • Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen. Huoltajan allekirjoittama terveysselvitys toimii myös lupana kurssille osallistumiseen.

Kurssin kortitusvaatimukset

Sukeltajakortin saamiseksi oppilaan on täytettävä seuraavat edellytykset:

 • Läpäistävä hyväksytysti kurssin teoriaosuus.
 • Läpäistävä kurssin teoriakoe niin, että vähintään 75% teoriakokeen vastauksista on oikein.
 • Läpäistävä hyväksytysti kurssin käytännön harjoitukset.
 • Omattava vähintään 10 sukelluspäiväkirjaan kirjattua avovesisukellusta 10–30 m syvyysalueelle (kurssisukellukset voidaan laskea mukaan sukellusmäärään).
 • Täytettävä kurssiin liittyvät taloudelliset velvoitteet.

Mikäli oppilas tarvitsee lisäharjoitusta, on Riihimäen Urheilusukeltajat ry:llä oikeus periä ylimääräisistä lisäharjoituksista johtuvat kustannukset oppilaalta (40 €/avovesipäivä).

Kurssiohjelma

 • (Ajankohta sovitaan erikseen): Allasharjoitukset seuran vuorolla Tervakoskella.
 • (Ajankohta sovitaan erikseen): Merisukellus seuran veneellä Espoosta käsin.
 • Pe 23.9. – su 25.9.: Avovesileiri seuran syysleirin yhteydessä Kuortaneen Kaatialassa. Sukellukset alkavat yösukellusharjoituksella perjantai-iltana ja jatkuvat sunnuntai-iltapäivään.

Kurssin teoriamateriaali opiskellaan Sukeltajaliiton e-oppimisympäristössä. Lähiteoriaopetus tapahtuu avovesileiriviikonlopun yhteydessä.

Jatkokurssiin on mahdollista liittää myös nitroksisukeltamisen peruskurssi ja/tai kuivapukukurssi.

Kurssin ja lisäkurssien hinnat

 • Laitesukelluksen jatkokurssin hinta on 295 € euroa.
 • Nitroksisukeltamisen peruskurssin hinta on 145 €.
 • Kuivapukukurssin hinta on 100 €.
 • Jos oppilas osallistuu sekä laitesukelluksen jatkokurssille että nitroksisukeltamisen peruskurssille, saa molemmat kurssit yhteishintaan 400 €.

Kurssien hinnat pitävät sisällään Sukeltajaliiton oppilaspaketin, teoriaopetuksen lähiopetuksena ja Liiton e-oppimisympäristössä, avovesiharjoitteet sekä CMAS-sukeltajakortin.

Kurssin hinta sisältää myös merisukellukset sekä avovesileirin majoituksen. Matkakulut suorituspaikoille, mahdolliset seoskaasut (nitroksikurssi) sekä avovesileirin ruokailut eivät sisälly kurssin hintaan.

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille otetaan enintään 6 oppilasta. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun alareunassa olevalla ilmoittautumislomakkeella. Osallistuminen laskutetaan sähköpostitse lähetettävällä laskulla. Laskun voi maksaa kokonaan tai osittain yleisimmillä sähköisillä liikuntaeduilla.

Peruutusehdot

Koronaviruspandemiasta aiheutuvat rajoitukset saattavat vaikuttaa kurssin aikatauluun sekä teoriaosuuksien suoritustapaan. Seura sitoutuu kuitenkin viemään kurssin loppuun heti, kun se on mahdollista.

Jos oppilas keskeyttää kurssin seurasta riippumattomista syistä, ei siihen mennessä maksettuja kurssimaksuja palauteta, pois lukien lääkärintodistuksella vahvistettu sairaus tai vamma.

Kurssille tarvittavat varusteet

Oppilaalla on oltava Sukeltajaliiton turvaohjeen mukaiset omat (tai vuokratut) sukellusvarusteet. Sukellusvarusteiden vuokraus seuralta ei kuulu kurssihintaan. Varusteiden vuokrauksesta voi sopia seuran kalustovastaavan kanssa, .

Pakolliset varusteet:

 • Perusvälineet
 • Sukelluspuku. Suositeltu puku on kuivapuku. Kuivapuvun käyttäminen avovesisuorituksissa edellyttää suoritettua kuivapukukurssia tai sen sisällyttämistä jatkokurssiin. Märkäpuvulla sukellettaessa on huomioitava syvemmät sukellukset viileässä vedessä.
 • Laitepaketti. Regulaattorin on sovelluttava jäätävissä olosuhteissa sukeltamiseen. Syväsukellukselle paineilmasäiliön ilmamäärän on oltava vähintään 3000 litraa. Kahdennetun laitteiston käyttäminen on sallittua, jos kurssilainen on suorittanut Technical Skills – (tai vastaavan) kurssin.
 • Sukellustietokone
 • Kompassi, puukko, painot
 • Valaisin. Kurssin pimeäsukelluksella on jokaisella sukeltajalla oltava päävalaisimen lisäksi myös varavalaisin.
Laitesukelluksen jatkokurssi

Tiedot

Alkaa:
pe 23.9.2022
Loppuu:
su 25.9.2022
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Oskari Vahala
Puhelin
040 726 2934‬
Sähköposti

Tapahtumapaikka

Kaatialan louhos
Louhostie 339
Lentilä, 63230 Suomi
+ Google Map

RSVP

Tickets are not available as this tapahtuma has passed.
Siirry sivun alkuun