Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Loading Events

« All Events

Laitesukelluksen jatkokurssi

pe 29.9.su 1.10.

Vapaa pääsy
Laitesukelluksen jatkokurssi Riihimäen Urheilusukeltajat

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää laitesukelluksen jatkokurssin (CMAS Two Star Diver) syksyllä 2023. Kurssin tavoitteena on kehittää laitesukelluksen peruskurssilla opittuja laitesukelluksen perustaitoja ja perehdyttää sukeltaja edistyneempiin laitesukellustaitoihin, kuten keskisyvien sukellusten tekemiseen, vedenalaiseen suunnistukseen sekä sukeltamiseen pimeissä olosuhteissa. Kurssin hyväksytysti läpäisseellä sukeltajalla on valmiudet 20–30 metrin syvyysalueella sukeltamiseen pienimmällä mahdollisella riskitasolla.

Koulutus koostuu teoriaopetuksesta, teoriakokeesta, käytännön harjoitteista avovedessä ja vähintään neljästä avovesisukelluksesta. Käytännön harjoituksista osa tähtää avovesiharjoituksissa veden alla käytettävien taitojen etukäteisharjoitteluun, osa liittyy sukellustapahtumiin osallistumisessa pinnalla tarvittaviin taitoihin.

Laitesukelluksen jatkokurssi antaa valmiudet sukeltaa 15–30 metrin syvyydessä. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti CMAS Two Star Diver -koulutusstandardin vaatimukset.

Vastuukouluttaja

Teemu Virtanen, Sukeltajaliiton hyväksymä CMAS M3 -laitesukelluskouluttaja. S-posti .

Kurssin pääsyvaatimukset

Kurssin osallistujan on oltava vähintään 15 vuotta täyttänyt. Yläikärajaa ei ole. Hänellä on oltava:

 • Voimassaoleva Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys.
 • CMAS One Star Diver -kortti, tai vastaava toisen kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön myöntämä, ISO 24801-2 (Autonomous Diver ) -standardin vaatimukset täyttävä kortti.
 • Lääketieteellinen sukelluskelpoisuus, joka on todettu joko terveysselvityslomakkeella tai sukeltajan lääkärintodistuksella.
 • Huoltajan kirjallinen lupa, mikäli oppilas on alaikäinen. Huoltajan allekirjoittama terveysselvitys toimii myös lupana kurssille osallistumiseen.

Kurssin kortitusvaatimukset

Sukeltajakortin saamiseksi oppilaan on täytettävä seuraavat edellytykset:

 • Läpäistävä hyväksytysti kurssin teoriaosuus.
 • Läpäistävä kurssin teoriakoe niin, että vähintään 75% teoriakokeen vastauksista on oikein.
 • Läpäistävä hyväksytysti kurssin käytännön harjoitukset.
 • Omattava vähintään 10 sukelluspäiväkirjaan kirjattua avovesisukellusta 10–30 m syvyysalueelle (kurssisukellukset voidaan laskea mukaan sukellusmäärään).
 • Täytettävä kurssiin liittyvät taloudelliset velvoitteet.

Mikäli oppilas tarvitsee lisäharjoitusta, on Riihimäen Urheilusukeltajat ry:llä oikeus periä ylimääräisistä lisäharjoituksista johtuvat kustannukset oppilaalta (40 €/avovesipäivä).

Kurssiohjelma

 • (Ajankohta sovitaan erikseen): Allasharjoitukset seuran vuorolla Tervakoskella.
 • (Ajankohta sovitaan erikseen): Merisukellus seuran veneellä Espoosta käsin (säävaraus).
 • Pe 29.9. – su 1.10.: Avovesileiri seuran syysleirin yhteydessä Kuortaneen Kaatialassa. Sukellukset alkavat yösukellusharjoituksella perjantai-iltana ja jatkuvat sunnuntai-iltapäivään.

Kurssin teoriamateriaali opiskellaan Sukeltajaliiton e-oppimisympäristössä. Lähiteoriaopetus tapahtuu avovesileiriviikonlopun yhteydessä.

Jatkokurssiin on mahdollista liittää myös nitroksisukeltamisen peruskurssi ja/tai kuivapukukurssi.

Kurssin ja lisäkurssien hinnat

 • Laitesukelluksen jatkokurssin hinta on 295 € euroa.
 • Nitroksisukeltamisen peruskurssin hinta on 145 €.
 • Kuivapukukurssin hinta on 100 €.
 • Jos oppilas osallistuu sekä laitesukelluksen jatkokurssille että nitroksisukeltamisen peruskurssille, saa molemmat kurssit yhteishintaan 400 €.

Kurssien hinnat pitävät sisällään Sukeltajaliiton oppilaspaketin, teoriaopetuksen lähiopetuksena ja Liiton e-oppimisympäristössä, avovesiharjoitteet sekä CMAS-sukeltajakortin.

Kurssin hinta sisältää myös merisukellukset (säävarauksella) sekä avovesileirin majoituksen. Matkakulut suorituspaikoille, mahdolliset seoskaasut (nitroksikurssi) sekä avovesileirin ruokailut eivät sisälly kurssin hintaan.

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssille otetaan enintään 4 oppilasta. Sitova ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun alareunassa olevalla ilmoittautumislomakkeella. Osallistuminen laskutetaan sähköpostitse lähetettävällä laskulla. Laskun voi maksaa kokonaan tai osittain yleisimmillä sähköisillä liikuntaeduilla.

Peruutusehdot

Mikäli oppilas keskeyttää kurssin seurasta riippumattomista syistä, ei siihen mennessä maksettuja kurssimaksuja palauteta, pois lukien lääkärintodistuksella vahvistettu sairaus tai vamma.

Kurssille tarvittavat varusteet

Oppilaalla on oltava Sukeltajaliiton turvaohjeen mukaiset omat (tai vuokratut) sukellusvarusteet. Sukellusvarusteiden vuokraus seuralta ei kuulu kurssihintaan. Varusteiden vuokrauksesta voi sopia seuran kalustovastaavan kanssa, .

Pakolliset varusteet:

 • Perusvälineet
 • Sukelluspuku. Suositeltu puku on kuivapuku. Kuivapuvun käyttäminen avovesisuorituksissa edellyttää suoritettua kuivapukukurssia tai sen sisällyttämistä jatkokurssiin. Märkäpuvulla sukellettaessa on huomioitava syvemmät sukellukset kylmässä vedessä.
 • Laitepaketti. Regulaattorin on sovelluttava jäätävissä olosuhteissa sukeltamiseen. Syväsukellukselle paineilmasäiliön ilmamäärän on oltava vähintään 3000 litraa. Kahdennetun laitteiston käyttäminen on sallittua, jos kurssilainen on suorittanut Technical Skills – (tai vastaavan) kurssin.
 • Sukellustietokone
 • Kompassi, puukko, painot
 • Valaisin. Kurssin pimeäsukelluksella on jokaisella sukeltajalla oltava päävalaisimen lisäksi erillinen varavalaisin.
Laitesukelluksen jatkokurssi

Details

Start:
pe 29.9.
End:
su 1.10.
Cost:
Vapaa pääsy
Event Category:

Organizer

Teemu Virtanen
Phone
0451450415
Email

Venue

Kaatialan louhos
Louhostie 339
Lentilä, 63230 Suomi
+ Google Map

RSVP

1 available Ilmoittautuminen kurssille

Ole hyvä ja täytä kaikki vaaditut kentät

Send RSVP confirmation to:
Siirry sivun alkuun