Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Laitesukelluksen jatkokurssi

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Laitesukelluksen jatkokurssi

ke 19.8.2020 18.00ti 29.9.2020 21.00

Laitesukelluksen jatkokurssi Riihimäen Urheilusukeltajat

Laitesukelluksen jatkokurssi antaa valmiudet sukeltaa suoranoususukelluksia 15–30 metrin syvyydessä. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti CMAS Two Star Diver (P2) -koulutusstandardin vaatimukset.

Kurssin sisältö

Kurssilla syvennetään peruskurssilla opittuja tietoja ja harjoitellaan taitoja niin, että sukeltaja pystyy suunnittelemaan ja tekemään syvempiä sukelluksia turvallisesti.

Koulutus koostuu teoriaopetuksesta, teoriakokeesta, käytännön harjoitteista allasolosuhteissa ja vähintään neljästä avovesiharjoitteesta ja -sukelluksesta. Kurssille ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä ja tunnukset e-oppimisympäristöön. Sukellukset suunnitellaan etukäteen ja sukellukset toteutetaan suunnitelmien mukaisesti. Veden alla tarvittavia taitoja harjoitellaan altaassa ja avovedessä. Kurssille ilmoittautuneille lähetetään kurssimateriaali, jossa kerrotaan kurssin läpäisyn edellyttämästä osaamisesta ja taidoista sekä pinnalla että pinnan alla.

Kurssiin on suositeltavaa liittää myös nitroksisukeltamisen peruskurssi. Nitroksikurssi järjestetään tarvittaessa erillisenä kurssina rinnakkain jatkokurssin kanssa elo-syyskuussa 2020.

Kurssin kouluttajat

Vastuukouluttajana toimii Teemu Virtanen, Sukeltajaliiton hyväksymä CMAS M3 -laitesukelluskouluttaja). Muina kouluttajina toimiva seuran M1-laitesukelluskouluttajat, Vili Mononen, Jouni Tuomola ja Oskari Vahala, jotka suorittavat kurssin yhteydessä M2-kouluttajakurssiin kuuluvia tehtäviä.

Kurssin pääsyvaatimukset

 • Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliiton jäsenyys
 • CMAS P1 tai vastaava jonkin muun kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön perustason laitesukeltajakortti
 • 15 vuoden ikä, (alaikäisen kurssilaisen terveystietolomakkeeseen tarvitaan myös huoltajan allekirjoitus, jolloin lomake toimii myös huoltajan lupana sukelluskoulutukseen osallistumiselle)
 • normaali terveys (sukelluskelpoisuus on todistettava joko Sukeltajaliiton terveysselvityslomakkeella tai tarvittaessa voimassaolevan lääkärintodistuksen avulla)

Kurssin kortitusvaatimukset

Sukeltajakortin saamiseksi seuraavat edellytykset on täytyttävä:

 • hyväksytysti läpäistyt teoria-, allas- ja avovesiosuudet
 • kurssimaksu maksettuna laskussa olevaan eräpäivään mennessä

Jos kaikkia kurssin läpäisykriteereitä ei ole saavutettu ja oppilas tarvitsee lisäharjoitusta, on Riihimäen Urheilusukeltajat ry:llä oikeus periä ylimääräisistä lisäharjoituksista johtuvat kustannukset oppilaalta (15 € / lisäharjoituskerta).

Jos oppilas on estynyt tulemasta kurssiohjelman mukaisille avovesiharjoitteille ja ko. avovesikoulutus joudutaan erikseen sopimaan kurssilaisen kanssa, on seuralla oikeus periä kuluista 50 € / avovesipäivä.

Kurssiohjelma

Läsnäolo kaikilla kurssiin kuuluvilla oppitunneilla, allas- ja avovesiharjoituksilla on välttämätöntä. Allas- ja teoria-aikataulut käydään läpi kurssilaisten kanssa teorialuennolla. Aikatauluihin voidaan tarvittaessa tehdä muutoksia niistä kurssilaisten kanssa yhteisesti sopimalla. Aikataulua saatetaan joutua muokkaamaan muuttuvan koronatilanteen vuoksi.

Mitä

Missä

Milloin

Aloitusinfo + teoriakerta

Myöhemmin ilmoitettavassa paikassa Riihimäellä

ke 19.8. klo 18

Allasharjoitus 1

Tervakosken uimahalli, Tervajoentie 4, Janakkala

la 5.9. klo 18

Avovesiharjoitukset 1

Iso-Melkutin, Loppi

la 12.9. klo 9

Avovesileiri

Kaatialan louhos, Kuortane

pe 9.10. – su 11.10.

Kurssin hinta

Laitesukelluksen jatkokurssin hinta on 265 €. Mikäli oppilas suorittaa samalla nitroksisukeltamisen peruskurssin, maksavat jatkokurssi ja nitroksikurssi yhdessä 400 €.

Kurssin hinta sisältää Sukeltajaliiton oppilaspaketin, teoriaopetuksen, teoriakokeen, allas- ja avovesiharjoitteet sekä CMAS ** -sukeltajakortin. Kurssin hintaan kuuluu myös Kaatialan avovesileirin majoitus. Avovesileiri pidetään seuran leirin yhteydessä.

Hinta ei sisällä oppilaiden matkakuluja suorituspaikoille, sukelluskaasuja (nitrox), mahdollisia seuralta kurssin ajaksi vuokrattavia sukellusvarusteita eikä avovesiharjoitusten ja -leirin ruokailukuluja.

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja kurssille otetaan enintään 8 oppilasta. Kurssi pidetään, jos sille ilmoittautuu vähintään 3 oppilasta.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse Vilille 5.8.2020 mennessä sähköpostitse . Mahdollisen nitroksikurssin ilmoittautumiset erikseen ao. kurssin kurssi-ilmoituksessa mainitulle vastuukouluttajalle. Peruutukset on aina ilmoitettava kirjallisesti (sähköpostiviesti riittää).

Kurssin maksuehdot

Kurssimaksu laskutetaan osallistujilta sähköisellä laskulla poikkeusajasta johtuen vasta kurssin jälkeen. Maksuehdoista (esim. maksun jakaminen useampaan erään) voi tarvittaessa sopia kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssille tarvittavat varusteet

Oppilaalla on oltava Sukeltajaliiton turvaohjeen mukaiset omat (tai vuokratut) sukellusvarusteet. Sukellusvarusteiden vuokraus seuralta ei kuulu kurssihintaan.

Pakolliset varusteet:

 • Perusvälineet
 • Sukelluspuku
 • Suositeltava puku on kuivapuku. Kuivapuvun käyttäminen avovesisuorituksissa edellyttää, että oppilaalla on riittävä kokemus kuivapuvulla sukeltamisesta. Märkäpuvulla sukellettaessa on huomioitava syksyn viilenevät kelit, sekä syvemmät sukellukset viileässä vedessä.
 • Laitepaketti
 • Jatkokurssille suositellaan kahdennettua sukelluslaitteistoa.
 • Regulaattorin on sovelluttava jäätävissä olosuhteissa sukeltamiseen.
 • Syväsukellukselle paineilmasäiliön ilmamäärän tulee olla minimissään 3000 litraa.
 • Kello ja sukellustietokone
 • Kompassi, puukko, painot
 • Valaisimet
 • Kurssin yösukelluksella on jokaisella sukeltajalla oltava päävalaisimen lisäksi myös varavalaisin.
Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n järjestämien kurssien ja laitesukelluskokeilun maksuvälineenä käy myös Smartum, Edenred, Epassi ja EazyBreak  -liikuntasetelit. Jos haluat maksaa kurssin tai osan siitä, mainitse asiasta kurssille ilmoittautuessasi.
Laitesukelluksen jatkokurssi

Tiedot

Alkaa:
ke 19.8.2020 18.00
Loppuu:
ti 29.9.2020 21.00
Tapahtumaluokka:
Siirry sivun alkuun