Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Laitesukelluksen peruskurssi (CMAS P1)

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Laitesukelluksen peruskurssi (CMAS P1)

ti 16.3.2021 17.0020.00

395€ - 520€
Laitesukelluksen peruskurssi 2021 Riihimäen Urheilusukeltajat ry

Riihimäen Urheilusukeltajat ry järjestää kevätkesällä 2021 laitesukelluksen peruskurssin. Kurssi järjestetään Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukaan ja sen pääpaino on sukeltamisen käytännön perustaitojen opettelussa sekä sukellusturvallisuudessa. Kurssin hyväksytysti suorittaneelle myönnetään kansainvälinen CMAS One Star Diver (P1) -sukeltajakortti. Kurssin yhteydessä järjestetään valinnainen kuivapukukurssi.

Kurssin sisältö

Koulutus koostuu seuraavista kokonaisuuksista:

 • 5 teoriaopetusosiota
 • teoriakoe
 • 10 allasharjoitusopetusosiota
 • vähintään 4 avovesisukellusta

Laitesukelluksen peruskurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle henkilölle valmiudet suoranoususukellusten tekemiseen Suomen olosuhteissa enintään 10–20 metrin syvyysalueelle.

Laitesukelluksen peruskurssiin on mahdollista ja suositeltavaa liittää myös kuivapukukurssi, mikäli oppilas haluaa hankkia oman kuivapuvun ja suorittaa avovesiharjoitukset kuivapuvulla.

Kurssin pääsyvaatimukset

 • Uimataito (vähintään 200 metriä).
 • Riihimäen Urheilusukeltajat ry:n ja Sukeltajaliitto ry:n jäsenyys.
 • Vähintään 12 vuoden ikä ennen kurssin alkua (14 vuoden ikä, jos oppilas osallistuu myös kuivapukukurssille). Alle 18-vuotiaasta oppilaasta tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus sukelluskoulutukseen osallistumisesta.
 • Normaali terveys (sukelluskelpoisuus on todistettava joko kansainvälisellä sukellusharrastuksen terveysselvityslomakkeella tai voimassaolevan lääkärintodistuksen avulla, alaikäisen kurssilaisen terveysselvityslomakkeeseen tarvitaan myös huoltajan allekirjoitus). Alle 14-vuotiailta vaaditaan aina lääkärintodistus sukelluskelpoisuudesta.

CMAS Children Diving Gold

12 vuotta täyttäneille ja alle 14-vuotiaille kurssin hyväksytysti suorittaneille haetaan kansainvälinen CMAS Children Diving Gold -sukeltajakortti. Ennen allasharjoituksia on vastuukouluttajalle esitettävä lääkärintodistus sukelluskelpoisuudesta. Kortti on mahdollista päivittää aikuisten P1-korttiin, kun kortinhaltija on täyttänyt 14 vuotta.

Kortituksen rajoitukset:

 • Lääkärintodistus laitesukelluskelpoisuudesta on uusittava joka vuosi.
 • Sukelluksen on tapahduttava kolmikossa, jossa kolmikon kahden muun jäsenen on molempien oltava täysi‐ikäisiä ja kykeneviä auttamaan toinen toisiaan hätätilanteessa.
 • Suurin sukellussyvyys 10 metriä.
 • Suurin sukellusaika 25 minuuttia.

Kurssin hinta ja maksuehdot

Laitesukelluksen peruskurssin hinta on 395 €. Valinnaisen kuivapukukurssin hinta on 125 €. Molemmille kursseille ilmoittaudutaan ja kurssimaksu maksetaan RiUSukin verkkokaupassa tämän ilmoituksen lopussa olevien maksulinkkien kautta. Kurssimaksu tai osa siitä on mahdollista maksaa Smartum-, Eazybreak-, Edenred- tai E-Passi-liikuntaedulla. Kurssin myötä seuraan liittyvien uusien jäsenten jäsenmaksu laskutetaan lisäksi erikseen sähköpostitse toimitettavalla laskulla.

Kurssien hinnat sisältävät teoria- allas ja avovesiopetuksen, Sukeltajaliiton e-oppimateriaalin, kansainvälisen CMAS-sukeltajakortin (kuivapukukurssissa CMAS Dry Suit Diver) sekä harjoituksissa tarvittavan sukelluslaitepaketin (pullo, regulaattorisetti ja tasapainotusliivi) kurssien ajaksi. Oppilaan tulee lisäksi varautua hankkimaan sukellusmaski, allasharjoituksissa tarvittavat räpylät, allas- ja avovesimärkäpuku, hansikkaat sekä sukellustietokone. Kuivapukukurssin oppilaan tulee lisäksi varautua hankkimaan kuivapuku, aluspuku, hansikkaat ja märkähuppu. Seuralta on myös mahdollisuus vuokrata em. varusteita edullisesti kurssin ajaksi sekä kurssin jälkeen omia sukelluksia varten (ml. sukelluslaitepaketti).

Peruskurssin ja kuivapukukurssin vastuukouluttajana toimii Tuomo Palevaara (Sukeltajaliiton hyväksymä CMAS M3-laitesukelluskouluttaja). Lisätietoa laitesukelluksen peruskurssista antaa kurssin vastuukouluttaja sähköpostitse 

Kurssille ilmoittautuminen on sitova. Seura on velvollinen palauttamaan kurssimaksun tai osan siitä oppilaasta johtuvasta syystä ainoastaan silloin, mikäli lääkärintodistuksella todistettava vamma aiheuttaa pysyvän tai pitkäaikaisen sukellusesteen. Tällöinkin seuralla on oikeus periä kohtuulliset kulut jo suoritetuista harjoitteista.

Jos oppilas on estynyt osallistumasta sovittuihin allas- tai avovesiharjoituksiin tai mikäli hän tarvitsee lisäharjoitusta, on seuralla oikeus periä oppilaalta lisäkorvauksena 15€/allasharjoitus ja 45€/avovesipäivä.

Kurssin aikataulu

 • Maanantai 8.3.2021 Kurssille ilmoittautuminen päättyy (kuivapukukurssille on mahdollista ilmoittautua myöhemmin)
 • Tiistai 16.3.2021 klo 17–20 Kurssin aloitus, e-oppimisympäristö, oppitunnit ja välitehtävät
 • Torstai 25.3.2021 klo 17–20 Välitehtävien purku, oppitunnit ja välitehtävät
 • Torstai 8.4.2021 klo 17–20 Välitehtävien purku, oppitunnit ja välitehtävät
 • Torstai 22.4.2021 klo 17–20 Välitehtävien purku, oppitunnit ja välitehtävät
 • Torstai 6.5.2021 klo 17–20 Välitehtävien purku, oppitunnit ja koevastausten läpikäynti

Allas- ja avovesiajat sovitaan viranomaisten salliessa ja uimahallien aukioloaikojen mukaan. Jos emme pääse altaisiin, toteutetaan allasharjoitukset kesän 2021 aikana avovesissä, jotka mahdollisimman hyvin vastaavat allasolosuhteita. Tavoitteena on, että kurssin allas- ja avovesiharjoitteet saadaan tehtyä heinäkuun 2021 alkuun mennessä.

Koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset

Koronaviruspandemian aiheuttamat viranomaisohjeet ja -rajoitukset saattavat vaikuttaa kurssin aikatauluihin ja suorittamistapaan. Kaikista muutoksista sovitaan yhdessä oppilaiden kanssa. Koronaviruksen aiheuttamat viivästyksen kurssin aikataulussa eivät oikeuta oppilaita saamaan hyvitystä maksetusta kurssimaksusta, vaan seura vie kurssin loppuun heti, kun se olosuhteiden puolesta on mahdollista ja turvallista.

Laitesukelluksen peruskurssi (CMAS P1)

Tiedot

Päivämäärä:
ti 16.3.2021
Aika:
17.00 – 20.00
Hinta:
395€ - 520€
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Tuomo Palevaara
Puhelin
050 516 3966
Sähköposti
Siirry sivun alkuun