Riihimäen Urheilusukeltajat

Pinnan alla jo vuodesta 1978

Laitesukellustoiminta

Laitesukellus tarjoaa Suomessa monenlaisia mahdollisuuksia. Merialueemme upeasti säilyneet hylyt, runsaat sisävesistömme, sekä upeat kaivokset tarjoavat laitesukeltajille ainutlaatuisia sukelluskokemuksia ympäri vuoden. Laitesukellus on turvallinen ja sosiaalinen harrastus, jossa sukeltajat pitävät huolta itsestään, varusteistaan ja ennen kaikkea sukelluspareistaan.

Ota rohkeasti yhteyttä seuran laitesukellusvastaaviin, ja lähde mukaan toimintaan! Laitesukellusvastaavat tavoitat sähköpostitse

Toimintaa kaiken tasoisille laitesukeltajille

Riihimäen Urheilusukeltajat järjestää muun muassa arki-illan viikkosukelluksia maalla ja merellä sijaitsevilla kohteilla sekä monipäiväisiä sukellusleirejä Suomessa ja ulkomailla. Seuramme tarjoaa tekemistä, sukellusseuraa ja koulutusta niin lajia aloitteleville virkistyssukeltajille kuin pitkälle ehtineille tekniikkasukeltajillekin. 

Kaikki seuran sukellustapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Seuramme kotijärvi on Lopen Räyskälässä sijaitseva Iso-Melkutin, jonne on rakennettu hyvin varusteltu sukelluspaikka pukeutumistasanteineen ja veteenmenoportaineen. RiUSukin jäsenet voivat osallistua myös Pieksämäen Montolan kaivoksella ja Ylöjärven Haverin kaivoksella järjestettäviin sukellustapahtumiin. Lisäksi seura omistaa 7,5-metrisen sukellustukialuksen, jolla tehdään Espoosta käsin retkiä merellä sijaitseville sukelluskohteille.

Seuran laitesukeltajilla on käytössään myös nykyaikaisesti varusteltu ja Turvatekniikan keskuksen määräysten mukainen sukellusseoskaasujen täyttöasema ja monipuolinen valikoima omakustannushintaan vuokrattavia sukellusvarusteita laitepaketeista märkä- ja kuivapukuihin.

“Taitava sukeltaja osaa selviytyä monista erilaisista vaaratilanteista.
Hyvä sukeltaja osaa etukäteen välttää nämä tilanteet.”

– Ranskalainen laitesukelluspioneeri Jacques-Yves Cousteau

Seuramme perus- ja jatkokouluttaa laitesukeltajia erittäin aktiivisesti. Perustason kursseja pidetään vuosittain, ja jatko- ja erikoiskursseja tarpeen mukaan. Lisätietoa sukelluskoulutuksesta löydät koulutussivulta.

Riihimäen Urheilusukeltajat ry on Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan Riihimäen paikallistoimikunnan jäsenjärjestö. Tehtävämme Vapepa-organisaatiossa on toimia viranomaisten apuna erityisesti kiireettömissä vesistöetsinnöissä. 

Haluaisitko kokeilla laitesukellusta?

Riihimäen Urheilusukeltajat järjestää säännöllisesti laitesukelluskokeiluja, joka on helppo ja mukava tapa saada ensituntuma laitesukelluksen maailmaan. Lue lisää laitesukelluskokeilusta.

Siirry sivun alkuun