Palevaara Tuomo

Puhelin 050 516 3966
Sähköposti

Koulutusvastaava, hallituksen jäsen, laite- ja snorkkelisukelluskouluttaja, DAN-ensiapukouluttaja, norppa- ja kuuttiohjaaja.
 

Aloitin laitesukellusharrastuksen vuonna -79 Pietarsaaressa, minne seuraavana vuonna perustimme Diving 80 -sukellusseuran. Olen käynyt kolme kertaa CMAS:n P1:n ja ensimmäisessä leima on vuodelta -80. Tuolloin harjoittelin paljon perusvälineillä ja meressä käytiin aina, kun päästiin. Näkyvyydet Pohjanlahdella eivät kovin kummoisia olleet, mutta olen aina nauttinut vedessä olemisesta.

Lasten ollessa pieniä sukellusharrastus jäi vähemmälle, muttei koskaan loppunut kokonaan. Vantaalla asuessani kävin toisen kerran P1:n ja silloin jatkoin aktiivista allasharjoittelua perusvälineillä ja laitteilla kävimme paljon merellä. Seuran oma sukelluslaiva Miina helpotti merellistä harrastusta ja teimme retkiä Tallinnaan saakka.

Riihimäelle muutettuani sukeltaminen jäi taas vähemmälle työn ja perheasioiden takia, mutta liityttyäni seuraan, sukeltamiseni on vain lisääntynyt. Jälleen olen paljon altaalla perusvälineiden kanssa, mutta laitesukelluksessa tuntuu, ettei mikään riitä. Työt toki jonkin verran häiritsevät hyvää harrastusta, mutta muuten yritän olla veden alla mahdollisimman paljon.

Riihimäellä kävin elämäni kolmannen ja todennäköisesti viimeisen P1-kurssin Tuula Viikarin opastuksella. Kiitos Tuula! Laitesukelluskouluttajaksi valmistuin itse syksyllä 2016.

Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu on kiinnostanut minua jo pitkään ja suosittelen Vapepa-sukelluskurssia lämpimästi muillekin. Toivon, että saamme tuleville kursseille sen verran sukeltajia, että voisimme ylläpitää seudullamme omaa VAPEPA-ryhmää.

Toimin tällä hetkellä myös Sukeltajaliiton nuorisovaliokunnan jäsenenä ja kouluttajana.

Tiedoksi myös, että lähden mielelläni sukeltamaan, jos joku on paria vaille.